Namigi za izlete

enajsta

Obisk Krasa je doživetje v vsakem letnem času. Naravne vrednote in kulturno dediščino lahko spoznavate ob sprehodih po kraških gmajnah, med številnimi vrtačami in zapuščenimi kali. Jeseni je kraška planota najlepša, saj zažari v ognjeni rdeči barvi ruja in v pisanih listih vinske trte, kar daje pokrajini poseben čar.

V naši vasi si lahko ogledate znano domačijo Srečka Kosovela, cerkev Sv. Petra in Pavla ter s škrlami pokrito cerkev Device Marije.

Kras vam ponuja veliko zanimivosti, ki si jih je vredno ogledati.

Tukaj je nekaj povezav:

http://vodnik.kras-carso.com/?isci=&oblika=OBMOCJE&baza=1

http://kras.brkini.net/botanicnipark.html

http://www.goriskimuzej.si/tomaj.html

http://www.slovenia.info/si/-ctg-kraji/Tomaj.htm?_ctg_kraji=3939&lng=1

http://znamenitosti.kras-carso.com/stanjel.htm

http://www.lipica.org/

http://www.kras-carso.com/muzej/tabor/

http://www.postojnska-jama.si/

http://www.burger.si/Predjama/Predjama.html

http://www.park-skocjanske-jame.si/

http://www.bubi.si/izleti/14-tujina/52-miramare-in-devin.html

Spletna stran uporablja piškotke s pomočjo katerih izboljšuje vašo uporabniško izkušnjo, analizira promet ter omogoča uporabo vtičnikov družbenih medijev. Z nadaljno uporabo se strinjate k uporabi piškotkov.

Preberi več

Strinjam se

15.6.2013 je stopila v veljavo sprememba zakona o elektronskih komunikacijah glede piškotkov

(Uradni list RS, št. 109/2012 z dne 31. 12. 2012: 157. člen ZEKom-1).

Kaj so piškotki, zakaj jih uporabljamo, zakaj toliko govora o njih

Piškotki so krajši teksti, ki si jih izmenjujejo vaš računalnik in internetna stran, ki si jo ogledujete. Lahko jih uporabljamo za potrdila, shranjevanje informacij (npr izbrani jezik, država od kod dostopate do spletnega mesta, pomoč pri spletnih nakupih…) in podobno. Pogosto ljudje mislijo, da so piškotki pravi programi, vendar je to mišljenje napačno. Piškotki so le deli teksta, ki sam po sebi ne more ničesar narediti na vašem računalniku. Ker pa jih lahko uporabljamo tudi za monitoriranje uporabe interneta (npr. oglaševalske agencije monitorirajo kaj je uporabniku všeč, da mu ponujajo le oglase, ki bi ga utegnili zanimati), so se v EU razvile diskusije glede zasebnosti. Zato je tudi stopila v veljavo zgoraj omenjena sprememba zakona.

Mi, na naši strani uporabljamo Google Analytics, analizo obiska spletnega mesta. Uporabljamo ga za spremljanje statistike obiska navedene strani in boljše razumevanje, kako obiskovalci uporabljate spletno mesto. S piškotkom oziroma zbranimi podatki obiskovalca ni mogoče identificirati v smislu imena in priimka ali kakšnih drugih osebnih podatkov.

Piškotek je trajen.