Kulinarika

Po domačih receptih iz domačih sestavin

Kulinarika

Topla kuhinja je pri nas tudi dišeča kuhinja, ki vso družino razveseli z napovedjo imenitnega druženja za mizo.

Ko vas povabimo na Turistično kmetijo Škerlj, vas seveda povabimo tudi k naši mizi, ki se šibi pod dobrotami, pripravljenimi po domačih receptih iz domačih sestavin

Sadje in zelenjavo pridelujemo na lastnem vrtu, za vse jedi pa uporabljamo še svoje vino, suhomesne izdelke, med in ostale darove našega kmetovanja.

Pri pripravi jedi se zanašamo na tradicionalna kraška izročila in lastne recepte, v katerih smo odklenili marsikatero skrivnost dobre kulinarike.

Izkušnje naših babic in dedkov pri pridelovanju pridoma uporabljamo, da vam lahko v vsakem letnem času ponudimo nadvse okusna kulinarična doživetja.

Tako spomladi uživamo v jedeh s čemažem, šparglji, koprivo in meliso, jeseni si privoščimo bogato paleto okusov kostanja, buč in gob, pozimi pa sveže klobase, krodige, ocvirke in tlačenko. V času velike noči seveda na mizi ne manjka še kuhano pleče.