Ostale dejavnosti

PRIDELAVA DOMAČIH KRAŠKIH MESNIN

Iz doma rejenih prašičev pripravljamo tipične suhomesne izdelke, ki se sušijo izključno na kraški burji. Pri nas lahko degustirate pršut, panceto, vratovino, prato, salame in klobase.

cetrtacetrtacetrtacetrta


VINOGRADNIŠTVO

Vinogradništvo je pomembna dejavnost naše kmetije, saj obdelujemo približno 8000 trt različnih sort. Največ pridelamo rdečega vina TERANA in belega SAUVIGNONA. Ponujamo vam tudi CABERNET SAUVIGNON, RUMENI MUŠKAT in staro avtohtono sorto VITOVSKO GARGANIJO.

Pri nas lahko kupite ODPRTA ali BUTELJČNA vina.

Po naročilu pripravimo tudi POSLOVNE IN DARILNE PAKETE.

petapetapeta

ČEBELARSTVO

Čebelarstvo je večletna družinska tradicija. Vrste medov, ki jih lahko dobite pri nas: cvetlični, akacijev, lipov, kostanjev, gozdni in hojev med. Pridelujemo tudi propolis, ki je poznan po svoji zdravilnosti.

sestasestasesta

SADJARSVO IN VRTNARSTVO

Sadjarstvo zajema široko ponudbo raznovrstnih sadežev, kot so češnje, marelice, breskve, jabolka, fige, slive, namizno grozdje, zlata jabolka, ...

Kuhinjo zalagamo s širokim asortimajem doma pridelane zelenjave. Vedno sta na razpolago domač radič in solata, od sezonske zelenjave pa domači šparglji, paradižnik, melancane, kumare, komarček, blitva, korenček, ohrovt, zelje in ostala zelenjava. Velik poudarek damo tudi na domača zelišča, kot so peteršilj, bazilika, origano, kraški šetraj, rožmarin, …

Viške sadja in zelenjave prodajamo.

sedmasedmasedmasedmasedmasedma

 

OSTALI DOMAČI IZDELKI

  1. DOMAČI APERITIVI (teranov liker, medeno žganje, zeliščno žganje, brinjevec, češnje v žganju, sadjevec, …)
  2. DOMAČI SOKOVI (češnjev, breskov, grozdni in jabolčni sok)
  3. DOMAČE MARMELADE in POLIVKE (češnjeva, marelična, breskova, figova, slivova, grozdna polivka, …)
  4. DOMAČI KIS in VLOŽENA ZELENJAVA (vinski kis, jabolčno-medeni kis, vložene bučke, melancani, kumare, …)

osma

Spletna stran uporablja piškotke s pomočjo katerih izboljšuje vašo uporabniško izkušnjo, analizira promet ter omogoča uporabo vtičnikov družbenih medijev. Z nadaljno uporabo se strinjate k uporabi piškotkov.

Preberi več

Strinjam se

15.6.2013 je stopila v veljavo sprememba zakona o elektronskih komunikacijah glede piškotkov

(Uradni list RS, št. 109/2012 z dne 31. 12. 2012: 157. člen ZEKom-1).

Kaj so piškotki, zakaj jih uporabljamo, zakaj toliko govora o njih

Piškotki so krajši teksti, ki si jih izmenjujejo vaš računalnik in internetna stran, ki si jo ogledujete. Lahko jih uporabljamo za potrdila, shranjevanje informacij (npr izbrani jezik, država od kod dostopate do spletnega mesta, pomoč pri spletnih nakupih…) in podobno. Pogosto ljudje mislijo, da so piškotki pravi programi, vendar je to mišljenje napačno. Piškotki so le deli teksta, ki sam po sebi ne more ničesar narediti na vašem računalniku. Ker pa jih lahko uporabljamo tudi za monitoriranje uporabe interneta (npr. oglaševalske agencije monitorirajo kaj je uporabniku všeč, da mu ponujajo le oglase, ki bi ga utegnili zanimati), so se v EU razvile diskusije glede zasebnosti. Zato je tudi stopila v veljavo zgoraj omenjena sprememba zakona.

Mi, na naši strani uporabljamo Google Analytics, analizo obiska spletnega mesta. Uporabljamo ga za spremljanje statistike obiska navedene strani in boljše razumevanje, kako obiskovalci uporabljate spletno mesto. S piškotkom oziroma zbranimi podatki obiskovalca ni mogoče identificirati v smislu imena in priimka ali kakšnih drugih osebnih podatkov.

Piškotek je trajen.